Onze Filosofie

“Een dag zonder goede koffie is een verloren dag.”

Waar doen we het voor?

In 1975 is Henk van Zelst vanuit de kofferbak van zijn auto begonnen met de verkoop van koffie en koffieautomaten in de regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Zijn passie is koffie en zijn motto “Een dag zonder goede koffie is een verloren dag” staat nog steeds overeind.

Nu, meer dan 40 jaar later, staat de volgende generatie aan het roer van de organisatie de vijf vestigingen in Nederland heeft, bijna honderd medewerkers en meer dan zesduizend actieve klanten. Zijn zoon Maarten van Zelst, de huidige directeur, heeft het motto aangepast aan de tijd: “Een dag zonder goede duurzame en klimaatneutrale koffie is een verloren dag”. Het familiebedrijf heeft als speerpunt in het beleid om pro-actief Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen en een klimaatneutrale CO2-voetafdruk achter te laten voor de komende generaties, zowel voor mens, dier en het milieu. Misschien zien ze er als familiebedrijf juist meer de noodzaak in.

Klimaatneutrale organisatie

Sinds oktober 2015 is de gehele Van Zelst organisatie klimaatneutraal. Diverse maatregelen zijn getroffen binnen de organisatie om de CO2 voetafdruk duurzaam terug te drinken. Van elektrische wagen tot nieuwe energiezuinige verlichting, van zuiniger wagenpark tot dakisolatie. En elke dag zullen ze bij management beslissing de invloed ervan op de CO2-voetafdruk meewegen.

Klimaatneutraal private label Melange D’Or

Als specialist in koffie, thee en warme-dranken automaten is Van Zelst in de jaren ’80 de initiator van het sterke private label “Melange d’Or”, dat door een groot aantal onafhankelijke groothandels in Nederland in het assortiment is opgenomen. Sinds een aantal jaren zijn deze producten 100% duurzaam gemaakt en wordt het koffie en thee assortiment bij Max Havelaar gecertificeerde producenten ingekocht. Sinds oktober 2015 is de private-label Melange d’Or koffie klimaatneutraal gemaakt door het efficiënte houtskoolovens project in Oeganda te ondersteunen via de Climate Neutral Group. Onze certificerende organisatie.

Duurzaam en klimaatneutraal inkopen

Van Zelst Automaten is koffie groothandel en groothandel in dranken, vers, food en non-food. Bij de inkoop van het assortiment heeft de organisatie te maken met een breed scala aan leveranciers van de meer dan 6000 producten in ons assortiment, en ook rekening te houden met de wensen, en eisen,  van klanten. Bij de inkoop wegen we de duurzaamheid en invloed op de CO2-voetafdruk van producten af. Daarnaast stimuleren we onze klanten om duurzame en klimaatneutrale producten af te nemen. Ondersteunen we ze hierbij, zoeken we naar de win-win voor klant en het milieu.

Waar doet u het voor?