Dutch Sustainability Congress

Dutch Sustainability Congress

Sociale innovatie voor klimaatverandering

Het thema is ‘Social innovation for Climate Change’. Het congres brengt actieve partijen en community’s bij elkaar om tot kruisbestuiving en versnelde samenwerking te komen. Uit onderzoek van Erasmus Universiteit blijkt dat technologie maar 25% bijdraagt aan het succes van innovaties. Social Innovation (nieuwe manieren van werken, zoeken naar synergie) is verantwoordelijk voor de andere 75%. Door de technische en niet-technische expertisevelden samen te brengen, en samen de juiste keuzes te maken kunnen we nog beter het verschil maken!

VN Klimaatconferentie

Eind 2014 voorspelde Ban Ki-Moon (secretaris-generaal VN) dat ‘2015 will be the year of ‪‎sustainability‘, onder meer vanwege de VN Klimaatconferentie in december te Parijs. Wat ook de uitkomsten van deze onderhandelingen zullen worden, hoe een eventueel nieuw klimaatakkoord er ook uit zal zien, de urgentie voor het spoedig grootschalig en daadkrachtig werken aan klimaatverandering is groot. We kunnen en mogen de rekening niet doorschuiven naar de volgende generaties. Steeds meer organisaties en communities nemen daarom hun verantwoordelijkheid en gaan zelf aan de slag. Resultaten van het Nederlandse duurzaamheidsevenement brengen we in een boodschap aan de leiders in Klimaatconferentie in Parijs.

Climate Neutral Group. De organisatie die ons certificeert, is themapartner “Klimaatneutraal” van het het Nationaal Sustainability Congres en geeft een themasessie “De grote CO2-reductie show”.

Fotobron: www.sustainability-congres.nl

 

Reageer op dit bericht

(optioneel veld)

Er zijn geen reacties.