Veelgestelde vragen

Doe mee

Q: Wat betekent ” Cradle to Grave”?

Bij ‘Cradle to Grave’ wordt bedoeld: de complete product levenscyclus van grondstof tot verbruikt eindproduct dat op een afvalberg beland. Op onze klimaatneutrale koffie pagina staat een uitgebreide uitleg en infographic over ‘Cradle to Grave’.

Q: Leveren jullie aan Fairtrade Gemeenten?

De Melange d’ Or 100% duurzame koffie is uitermate geschikt voor Fairtrade Gemeenten en er zijn reeds gemeentes die de 100% duurzame Melange d’ Or koffie schenken omdat deze aansluit bij zowel duurzame doelstellingen als ook CO2 reductie doelstellingen. Het bijzondere aan de Futuro Verde koffie is dat de CO2 reductie voor elke kilo koffie geldt voor de hele koffieketen, van Cradle to Grave. De samenstelling van de koffie is conform de duurzame koffie eisen en traceerbaar via de website www.duurzamekoffie.com.

Q: Hebben jullie ook 100% duurzame thee?

De 100% duurzame Melange d’ Or koffie is zowel duurzaam als klimaatneutraal. Wij hebben duurzame thee in ons assortiment, in diverse variaties en smaken. Neem contact op voor meer informatie.

Q: Kunnen we als particulier 100% duurzame koffie bestellen?

De Melange d’ Or Futuro Verde koffiebonen wordt door Van Zelst Automaten geleverd aan bedrijven, horeca en instellingen in o.a. Nederland en België. Wij leveren niet aan particulieren. heeft u toch de wens om de 100% duurzame koffie te drinken, neem dan contact met ons op.

Q: Wat is het doel van Rainforrest Alliance keurmerk?

Rainforest Alliance CertifiedHet Rainforest Alliance-keurmerk richt zich met 94 strenge eisen voornamelijk op milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden. Klik op het logo voor meer informatie.

Q: Wat is het verschil tussen Max Havelaar, Utz Certified en Rainforrest Alliance?

Dit zijn drie verschillende systemen. Ieder systeem beoordeelt op zijn eigen manier of een product een bijdrage levert aan een betere wereld. Max Havelaar is van deze drie echter de enige die voldoet aan de internationale Fairtrade criteria. Daarmee is Max Havelaar het enige keurmerk dat daadwerkelijk staat voor people, planet en profit.
Utz Certified en Rainforrest Alliance zijn geen slechte initatieven, maar wel anders. Zij voldoen niet aan de Fairtrade criteria en vallen daarom ook niet onder de voorwaarden van Fairtrade Gemeenten.

Q: Waar staat Fairtrade Original voor?

Fairtrade original logoFair Trade Original is een Nederlandse stichting en handelsorganisatie die zich toelegd op ontwikkeling van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Door voor koffie een goede prijs te bepalen moeten deze boeren hun bestaan kunnen verbeteren. Naast de retail en groothandels is hun verkoopkanaal: de Wereldwinkels. Klik op het logo voor meer informatie.

Q: Waar staat Max Havelaar voor?

Fairtrade Max Havelaar logoHet onafhankelijke Nederlandse Max Havelaar-keurmerk garandeert dat de producten en grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden. Max Havelaar organisatie werkt intensief samen met de Internationale FairTrade organisatie. Klik op het logo voor meer informatie.

Q: Wat betekend het Fairtrade keurmerk?

Fairtrade logoFairtrade is een internationale organisatie die zich toelegt op een eerlijke productie en handel waarbij rekening wordt gehouden met vastgestelde standaarden voor mens, sociale, economische en milieu factoren. Als je product, bedrijf of organisatie voldoet aan (delen van ) deze standaarden dan kan je een Fairtrade certificering hiervoor aanvragen. klik op het logo voor meer informatie.

Q: Wat betekend UTZ Certified?

UTZ Certified logoUTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel. Het keurmerk staat op koffie,thee en chocolade die afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. Meer dan de helft van alle koffie die in Nederland wordt verkocht heeft het UTZ-Certified keurmerk. Klik op het logo voor meer informatie.